Hjælp voldsofre
musikkampagne
 

Hjælp Voldsofre
danner fælles front med musikgruppen Kaliber

Hjælp Voldsofre har indgået et samarbejde med et af Sony Musics talenter, den danske rapgruppe Kaliber.
Kaliber har lavet en støttesang* til fordel for foreningen Hjælp Voldsofre, som skal sætte fokus på de langvarige problemer, som voldsofre ofte føler sig alene med. Støttesangen hedder ”Alene”, og som noget helt usædvanligt er ”Alene” indspillet af musikere, der alle har levet på kant med loven, og som alle har haft vold tæt inde på livet.
”Alene”, er skrevet med udgangspunkt i virkelige voldsepisoder og de medvirkende ofres egne historier. 

Følg os på facebook


* Videoen kan ses her

Rapperne fra Kaliber udgiver støttesang til fordel for voldsofre

Rapperne i Kaliber har alle haft vold tæt inde på livet, både som ofre og gerningsmænd. Netop derfor gav det god mening for gruppen at alliere sig med foreningen Hjælp Voldsofre. ”Med sangen "Alene" prøver vi at belyse et emne, som vi synes, alt for sjældent får opmærksomhed - nemlig de langsigtede, psykologiske konsekvenser, som voldsofre oplever. Vi håber også, at vi kan være med til at bryde nogle af de tabuer, der findes omkring dét at søge hjælp og at turde stå ved, at man har brug for det,” fortæller Jesper ‘Livid’. 

'Alene' er skrevet med udgangspunkt i beretninger fra voldsofre, og et af ofrene, som har bistået rapperne i Kaliber, er den tidligere femdobbelte verdensmester i boksning, Johnny Bredahl, der i 2007 var udsat for et groft overfald. Johnny Bredahl medvirker også i musikvideoen, der er udgivet sammen med støttesangen. Men trods sine kvæstelser, var det ikke Johnny Bredahl selv, der sørgede for, at overfaldet på ham blev anmeldt til politiet. Det var hans eks-kone.

”Jeg er et levende bevis på, at mænd ikke er gode til at søge hjælp efter den slags oplevelser. Efter overfaldet var jeg så dårlig, at jeg intet kunne foretage mig. Jeg var jo i chok. Men min eks-kone insisterede på, at jeg skulle gå til politiet, og hun sørgede også for, at der blev taget

 

billeder af mine skader, så jeg bagefter kunne bevise, hvor slemt skadet jeg var, og søge om erstatning.”

”I dag er jeg taknemmelig for den hjælp, som jeg fik igennem Hjælp Voldsofre. De hjalp mig blandt andet med min retssag, psykologhjælp, men vigtigst af alt så blev jeg resocialiseret gennem deres skræddersyede program. Uden hjælpen er jeg bange for, at jeg ikke ville have været her i dag,” siger Johnny Bredahl.

Hjælp Voldsofre hjælper hvert år mellem 200-300 ofre med at finde fodfæste efter voldelige overfald. Det kan for eksempel være med psykologhjælp eller hjælp til at opnå erstatning.

Hjælp Voldsofre modtager de midler, som støttesangen ”Alene” indtjener. ”Hos Hjælp Voldsofre er vi taknemmelige for, at Kaliber har valgt at støtte vores arbejde. Vi ved fra vores møde med voldsofre, at det desværre ofte er en lang sej proces at finde tilbage til livet efter den traumatiske oplevelse, som et overfald altid er. Samtidig håber vi, at sangen kan være med til at rette lyset på et overset problem, nemlig at især mænd har svært ved at søge hjælp, når de bliver udsat for vold,” siger advokat Helle Hald, pressekontakt i Hjælp Voldsofre.