Hjælp voldsofre
Fotoprojekt

Sæt ofret i centrum

”Sæt ofret i Centrum” er et fotoprojekt, hvor 11 medlemmer af Hjælp Voldsofre har valgt at stå frem med hver deres historie. De 11 medlemmer har været udsat for vold og voldtægt og er blevet sminket og fotograferet. Fotoprojektet består hermed af en række billeder, som genskaber brudstykker af voldsofrenes tilstand og følelser umiddelbart efter gerningsøjeblikket - et øjeblik, der ændrede voldsofrenes liv for altid. Billederne viser en rå virkelighed, som mange lukker øjnene for! En virkelighed som ikke længere skal ignoreres!


Vi lever desværre i et samfund, hvor fokus er på gerningsmanden og dennes resocialisering i samfundet - ofrene for forbrydelsen bliver ofte glemt. Nu skal ofret i centrum!

Flere tusinde bliver hvert år udsat for overgreb, vold og voldtægt. Disse personer kæmper hver dag en kamp for at få deres liv tilbage og ikke mindst at få forståelse fra samfundet.
De valgte ikke selv deres skæbne. Det gjorde gerningsmanden!

Med de historier vi har set i medierne den seneste tid, som f.eks. Marlene Duus sagen(
læs mere her), gerningsmænd der bliver tv-stjerner og gourmetkokke, og ugentlige voldtægter og overfald og med den manglende indsats og opbakning fra regeringen, politiet og kommunale instanser, er det for alvor på tide, at der tages et afgørende skridt for voldsofrene. Voldsofrenes gang igennem systemet skal gøres lettere, og de skal have den afgørende hjælp til at få det tilbage, som gerningsmanden tog fra dem.

Dette kan kun gøres ved at skabe forståelse, og derfor har 11 voldsofre valgt at stå frem med deres historie. Fotoprojektet har været udstillet i flere af de største byer i Danmark. 

Idéen til dette projekt er opstået i tæt samarbejde med Zenfoto, Aalborg.
Fotograferne Ricky Sam og Jiri Thomas har haft et ønske om at være med til at sætte fokus på voldsofre med deres autentiske fotoserie, og det må man sige er lykkes for dem.

Vi er i foreningen stolte over, at de valgte at bakke op om netop vores arbejde ved at ”Sætte Ofret i Centrum”, med en stribe fotos, der fortæller hver sin historie på hver sin måde.

Har omtalen af fotoprojektet skabt interesse, så kontakt Hjælp Voldsofres sekretariat (tlf. 86 41 59 00) og hør nærmere om muligheden for at få udstillingen fremvist.

 
 

Sponsorer / samarbejdspartnere