Hjælp voldsofre
Podcasts

De voldsramte - og vejen videre

Du kan her høre 5 stærke podcast med forskellige voldsofre der fortæller om, hvordan oplevelserne har påvirket dem, og hvad de har gjort for at komme videre i livet.

Dette materiale er produceret af Meyer Medier og støttet økonomisk af Offerfonden.

Amagermandens ofre på Ingolfs Allé

I oktober 1995 bryder Amagermanden ind i en villa på Ingolfs Allé på Amager, hvor fire unge kvinder ligger og sover. Han holder dem fanget i knap tre timer og voldtager dem alle. En af pigerne er 15 år gammel, da det sker.
I dag er hun 40 – og i denne podcast fortæller hun for første gang, hvad det voldsomme overfald kom til at betyde for hende i årene efter, og hvad der skulle til for, at hun igen kunne føle sig som et helt menneske.

Listen to "Amagermandens ofre på Ingolfs Allé" on Spreaker.

Amagermandens sidste voldtægt

Mandy blev Amagermanden sidste offer. Da serieforbryderen i 2010 overfalder og voldtager den 17-årige pige i en kolonihave på Amager, laver han en fatal fejl, der ender med at sende ham bag tremmer. Men for Mandy slutter det ikke her. Voldtægten sætter dybe spor i hendes videre liv – spor, som det kommer til at tage mange år for hende at lære at leve med.
I podcasten her fortæller Mandy om sin kamp for at slippe ud af voldtægtens sorte skygge – og om hvordan hun i dag er nået til et sted, hvor hun endelig kan sige, at hun er kommet videre.

Listen to "Amagermandens sidste voldtægt" on Spreaker.

Var døden nær efter overfald på p-plads

Lone er ude for at købe ind til sin søns 18-års fødselsdag, da hun tilfældigt og helt umotiveret bliver overfaldet af en ung mand. Han holder hende indespærret i hendes bil og slår hende gentagne gange med en granit morter. Lone er tæt på at miste livet, men overlever mirakuløst.
I denne podcast tager Lone os med ud til det sted, hvor overfaldet fandt sted, og hun fortæller, hvad der skulle til for, at hun i dag kan sige, at hun er glad, taknemmelig – og er kommet videre!

Listen to "Var døden nær efter overfald på p-plads" on Spreaker.

Brian mistede synet efter overfald

Som 46-årig bliver Brian slået ned lige udenfor sit hjem – et overfald, der bl.a. kommer til at betyde, at han mister synet.
I denne podcast tager Brian os med ud til det sted, hvor overfaldet skete. Han fortæller om de voldsomme konsekvenser, overfaldet fik for ham – men også om hvordan det i dag er lykkes ham at komme videre i livet og er landet et godt sted

Listen to "Brian mistede synet efter overfald" on Spreaker.

Hvordan kommer jeg videre efter vold eller voldtægt?

Hvordan reagerer man følelsesmæssigt, når man har været udsat for vold? Og hvad kan man selv gøre for at bearbejde det, der er sket – og komme igennem det?
Det giver Henrik Munkholm, der er sekretariatsleder i Hjælp Voldsofre, og Marlene Duus, der er psykoterapeut og selv tidligere voldsoffer, deres bud på i podcasten her.

Listen to "Hvordan kommer jeg videre efter vold eller voldtægt?" on Spreaker.